Metall

I metallavdelingen kan vi bearbeide det meste i ulike metaller.

Med utstyr som CNC dreiemaskin, Vannjet for utskjæring, ulike maskiner for knekking og bøying samt sveising, kan vi produsere det meste. Har du et behov eller en utfordring hjelper vi deg gjerne. Vi lagerfører også ulike metaller. 

Vannjet og utskjæring

Vannskjæring er en miljøvennlig skjæremetode der det benyttes vann med ekstremt høyt trykk. En stor fordel med vannskjæring er at materialet blir ikke utsatt for varme, og materialets egenskaper blir derfor ikke påvirket under skjæringen. De aller fleste materialer kan bearbeides: stein, glass, gummi, plast osv. Det er faktisk mulig å skjære stål opptil 150 mm tykkelse og aluminium opptil 300 mm tykkelse.

Maskinen opererer over et areal på ca. 3 x 2 m. Skjæresnitt er fra 0,1 til 0,9 mm avhengig av materialets beskaffenhet. Toleransene er mindre enn 0,1 mm pr.meter. All programmering skjer i CAD-CAM, og vi mottar gjerne oppdrag i filformat dwg og dxf, noe som gjør arbeidet raskere og billigere. Andre muligheter er scanning eller skisse.

Knekking og bøying

Mulighetene er mange når det kommer til bearbeiding av metallplater. Vi kan kutte metallplater i tykkelse opptill 6mm stål og i 3000mm lengde. Knekking, bukking av metallplater kan vi også bearbeide i opptil 3000mm i lengde. I tillegg lagerfører ulike typer metaller, bla aluminium og rustfritt stål. Vi tar oppdrag og skisserer løsninger ihht. bestilling.

CNC dreiing

CNC styrt dreiebenk gir unike muligheter for presisjon, utforming og finish av ulike plast, metaller og diverse andre materialer. Vi tar imot oppdrag basert på både skisser og ulike digitale filformater. Gjerne spør oss om tips å råd for best mulig resultat. 

Sveising

Når det kommer til sveising har vi få begrensinger. Vi har utstyr for både, TIG, MAG og Elektrode.

Produktutvikling

Ofte møter våre kunder utfordringer som trenger videre ideutviklig, noe vi mer en gjerne bidrar med når behovet er tilstede. Spør oss, kanskje løsningen er nærmere enn du tror.