Glass

Som grossist mottar glassavdelingen store mengder glass til ulike formål, i fra både innland og utland.

Glasset kappes og/eller bearbeides etter kundens behov, for så å pakkes og videredistribueres ut til alle våre norske kunder. Vår maskinpark har svært få begrensninger innen bearbeiding.

Lagerhold og ompakking

Mye av vårt arbeid består i å forsyne våre kunder med plateglass i ulike formater i fra vårt omfattende glasslager. Glass har mange kvaliteter og funksjonsområder som dekker de fleste behov. 

Skjæring og tilpassing

I tillegg til et rikt utvalg i standardstørrelser, har vi meget avansert utstyr for skjæring og tilpassing. For mer krevende skjæring benytter vi Vannjet og Intermac. Her har vi svært få begrensninger.

Produksjon av Isolerglass

Når det gjelder produksjon av Isolerglass er store deler av produksjonslinjen automatisert, noe som gir oss meget god kapasitet.

Kantsliping og polering

God kantsliping og polering gjør glasset sterkere og gir samtidig en langt bedre finish. Med ny teknologi i hus kan vi garantere en utmerket kvalitet. Dette inkluderer også utsparring og/eller hullskjær i glass (intermac).

Herding av glass

Herding av glass gjør overflaten 8 ganger sterkere enn uherdet glass og sørger for at det pulveriseres ved eventuell brudd. 

Produksjon av Brannglass

I tillegg har vi også en egen avdeling hvor vi produserer ulike typer Brannvernglass. Vi har lisens på bearbeiding og produksjon av Pilkingtons Pyrostop og Pyrodur.

BRANNVERN
Om brannvernglass

Et utvalg brannvernglass som tilbyr forskjellige nivåer av beskyttelse. Dette defineres i tidsintervaller (30, 60, 90, 120 og 180 minutter) og etter tetthet og termisk isolasjon, ut fra en europeisk standard.  

Brannvernglass skal alltid spesifiseres som en del av en konstruksjon, og hele konstruksjonen må tilfredsstille branklassens krav. Installering av brannvernglass bør utføres av kyndig montør for å sikre at vernegenskapene blir ivaretatt.

Produkter i denne kategorien:

Pilkington Pyrostop®
Et klart, multilaminert brannvernglass som danner en effektiv barriere mot røykgasser og flammer og stopper direkte varmestråling.

Pilkington Pyrodur®
Pålitelig barriere mot røykgasser og flammer, i tillegg til beskyttelse mot varmestråling.

Pilkington Pyroclear®
Pilkington Pyroclear® er et av de mest praktiske og effektive produktene når det kun er krav til vern mot spredning av flammer og røykgasser (klasse E).