Platearbeid

Vannjet og utskjæring

Vannskjæring er en miljøvennlig skjæremetode der det benyttes vann med ekstremt høyt trykk. En stor fordel med vannskjæring er at materialet blir ikke utsatt for varme, og materialets egenskaper blir derfor ikke påvirket under skjæringen. De aller fleste materialer kan bearbeides: stein, glass, gummi, plast osv. Det er faktisk mulig å skjære stål opptil 150 mm tykkelse og aluminium opptil 300 mm tykkelse.

Maskinen opererer over et areal på ca. 3 x 2 m. Skjæresnitt er fra 0,1 til 0,9 mm avhengig av materialets beskaffenhet. Toleransene er mindre enn 0,1 mm pr.meter. All programmering skjer i CAD-CAM, og vi mottar gjerne oppdrag i filformat dwg og dxf, noe som gjør arbeidet raskere og billigere. Andre muligheter er scanning eller skisse.

Knekking og bøying

Mulighetene er mange når det kommer til bearbeiding av metallplater. Vi kan kutte metallplater i tykkelse opptill 6mm stål og i 3000mm lengde. Knekking, bukking av metallplater kan vi også bearbeide i opptil 3000mm i lengde. I tillegg lagerfører ulike typer metaller, bla aluminium og rustfritt stål. Vi tar oppdrag og skisserer løsninger ihht. bestilling.